Groente verbouwen in de stad

Een nieuwe lente, een nieuw seizoen. Na een aantal op verschillende plekken te hebben geholpen als vrijwilliger, vond ik het dit jaar tijd om zelf wat groentes en kruiden te gaan planten. Het is heel leerzaam om te zien hoe iemand anders iets aanpakt, maar nu is het tijd voor wat eigen experimenten!

moestuin in potten op een balkon in utrecht
Moestuin in potten, hier zie je o.a. radijs, chinese bieslook en citroenmelisse

Groente verbouwen zonder tuin

Na een tijdje gereisd te hebben kwam ik weer terug in Utrecht. Zoals zoveel mensen in de stad ontbreekt mij aan een tuin. Daarom ben ik gaan experimenteren met het verbouwen van groentes in bakken en potten. Ook een balkon biedt tal van mogelijkheden om toch zelfgekweekte groentes te eten.

Op deze blog zal ik jullie op de hoogte houden van mijn experimenten met stadstuinieren. De focus zal liggen op:

  • Het maken van bakken
  • Het kiezen van (duurzame) potgrond
  • Zelf potgrond maken
  • Composteren
  • Het kiezen van geschikt planten voor een balkon

Ik heb voornamelijk ervaring met permacultuur en het interesseert mij daarom vooral dit toe te passen op een klein oppervlak.

Berichten gemaakt 15

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven