Zondag 5 juli – Wildpluk-wandeling in Utrecht Zuilen

Zondag 5 juli 11.00 – 12.30

Het seizoen in inmiddels een stukje op dreef. Planten zijn weer volop uit de grond gerezen dit voorjaar, en inmiddels zijn zelfs de eerste bessen en vruchten te plukken. Tijd om eens rond te gaan kijken wat er voor eetbaars te vinden is!

Veel planten die in het wild of zelfs in een parkje groeien zijn eetbaar, je moet natuurlijk wel even weten welke dat zijn! Natuurlijk de bekende brandnetel, of vlierbloesem, maar er zijn zo veel meer eetbare planten die vaak verrassende smaken hebben.

In deze wandeling neemt Benjamin je mee en leer je alles over eetbare wilde planten. Hoe kun je planten herkennen? Welke zijn veilig om te eten? Hoe kan je er lekker mee koken? De workshop is er vooral gericht het herkennen van eetbare wilde planten en de culinaire toepassingen.

Het weer: In principe gaat de workshop door. Mochten er hevige buien of onweer op komst zijn wordt de workshop geannuleerd. Anderhalf uur voor de workshop kijk ik naar de verwachting en zal ik het laten weten als de workshop niet door kan gaan.

In de workshop houden we rekening met de corona-maatregelen. De workshop vindt buiten plaats dus er is genoeg ruimte om afstand te houden.

Locatie: Stadstuin Zuilen, Daalseweg 150/150A, 3555 SW Utrecht (ingang aan de kant van de theeschenkerij)

Aanmelden via: https://www.utrechtnatuurlijk.nl/activiteiten/wildpluk-wandeling-met-benjamin/

Berichten gemaakt 18

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven