Zaterdag 18 september: Een mini-voedselbos in je achtertuin

Zaterdag 18 September 2021 – 11.00 – 12.30


Verse bessen plukken, noten oogsten of een salade bij elkaar sprokkelen, wie wil dat nou niet in z’n achtertuin kunnen doen?

In deze workshop leer je hoe je een klein voedselbos kunt aanleggen in je eigen tuin. Bij een bos denken we al gauw aan iets weids en uitgestrekts, echter kunnen de principes van een voedselbos ook heel goed op een kleinere tuin worden toegepast. Hierbij kies je vooral kleinere fruitbomen, bessenstruiken en eetbare vaste planten. Daarnaast gaan we kijken in het voedselbos van Stadstuin Zuilen en leg ik hier een aantal principes uit.

Het grote voordeel van vaste planten en struiken is dat deze veel minder werk zijn dan een moestuin. Daarnaast nemen de oogsten met de jaren alleen maar toe.

In de workshop leer je hoe je zelf een klein voedselbos kunt aanleggen. Als je hier de tijd voor neemt is dit vaak makkelijker dan je denkt, zo kun je op allerlei natuurlijke manieren de grond voorbereiden zonder dat je bijvoorbeeld alles hoeft om te spitten.

In de workshop komt aan bod:
– Hoe begin je een mini-voedselbos?
– Manieren om de grond voor te bereiden
– Welke planten kies je?
– Onderhoud van het voedselbos

De workshop is er vooral op gerecht om je te inspireren en bevat veel praktische tips om zelf aan de slag te gaan, ook als je hier nog weinig ervaring mee hebt.

Uiteraard houden we ons aan de RIVM richtlijnen.

Locatie: Stadstuin Zuilen, Daalseweg 150/150A

Aanmelden via Utrecht Natuurlijk

Berichten gemaakt 12

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven