Zondag 20 september – Wildplukken in Utrecht

Zondag 20 september 2020: 11.00 – 12.30

Inmiddels beginnen de nodige bessen en zaden zich te vertonen. In ieder seizoen zijn er weer andere planten te vinden. Zo zijn er nu allerlei bessen die rijp zijn en zijn er ook allerlei zaden van wilde planten te oogsten, die vaak verrassende smaken hebben.

Veel planten die in het wild of zelfs in een parkje groeien zijn eetbaar, je moet natuurlijk wel even weten welke dat zijn! In deze wandeling neem ik je mee en leer je alles over eetbare wilde planten. Hoe kun je planten herkennen? Welke zijn veilig om te eten? Hoe kan je er lekker mee koken? De workshop is er vooral gericht het herkennen van eetbare wilde planten en de culinaire toepassingen.

tamme kastanje
Tamme kastanje

Praktisch
Locatie: Utrecht Oost, max 15 min fietsen vanaf de binnenstad. Met de auto: voldoende parkeergelegenheid in de buurt (zondag gratis)


Prijs: waarde-bepaling achtera
Na de workshop kun je een donatie doen (contant meenemen),
afhankelijk van wat je de workshop waard vond en je financiële situatie.

Het weer: In principe gaat de workshop door. Mochten er hevige buien of onweer op komst zijn wordt de workshop geannuleerd. Een uur voor de workshop kijk ik naar de verwachting en zal ik het laten weten als de workshop niet door kan gaan.

In de workshop houden we rekening met de corona-maatregelen. De workshop vindt buiten plaats met een kleine groep dus er is genoeg ruimte om afstand te houden.

Reserveer je plekje via mail

Berichten gemaakt 17

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven