Eetbare boomblaadjes om te wildplukken!

Het (vroege) voorjaar is een ideaal moment om boomblaadjes te plukken. De blaadjes zijn dan nog mild van smaak en weinig vezelig. Later in het seizoen zijn de blaadjes ook nog eetbaar maar dan is de textuur vaak minder lekker en is het blad minder geschikt om rauw te eten.

Het blad van de linde is heerlijk om zo te eten!

Hierbij mijn top 3 eetbare bladeren:

1. Linde

Linde heeft een heerlijk zacht en mild smakend blad. Je kunt zowel de winterlinde als de zomerlinde gebruiken. Je kunt het blad lekker door een salade mengen, maar ook in gerechten of soepen verwerken, zoals je spinazie ook zou gebruiken.

2. Beuk

Ook beukenblaadjes zijn goed eetbaar! Hierbij is het wel belangrijk dat je echt de jongste blaadjes neemt. Liefst als ze nog een beetje opgerold zitten. De blaadjes zijn rauw en verwerkt in gerechten eetbaar. Beukenblad is ook te gebruiken om een limonade te aromatiseren, dat geeft een heel bijzondere smaak. Pluk hiervoor een handjevol beukenblad en leg dit een nacht in een kan met water. Dit geeft een heel bijzondere smaak aan het water. Je kan vervolgens naar voorkeur de limonade verder op smaak brengen, bijvoorbeeld met limoen en munt.

3. Braam

Het blad van braam is welliswaar niet echt lekker om zo te eten, je kunt het wel gebruiken om thee van te maken! Het blad is vers te gebruiken, maar door het te drogen wordt de smaak nog iets sterker. Ook heerlijk om te mengen met bijvoorbeeld munt. Net als bij alle boomblaadjes is het weer van belangrijk dat je de jonge blaadjes neemt, die nog lekker groen en vers zijn.

Berichten gemaakt 13

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven